15 компании добитници на средства на Четвртиот јавен повик на ФИТР

Posted Leave a commentPosted in Technology

Избрани се 15-те компании кои ќе добијат средства за финансирање на своите иновативни проекти со кои аплицираа на Четвртиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој. Добитници на средства преку инструментот Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“: Ангор АГ од Струга за изработување на HEALTH eGuard e Интегриран систем за превентивно здравствено следење и […]